Novi Sad
22.08.2012.
09:14 > 07:06
Predstavnici sindikata zaposlenih u Srpskom narodnom pozorištu tražili su od Pokrajinskog sekretarijata za kulturu smenu svog direktora Aleksandra Milosavljevića.
  • Maja

    23.08.2012 08:03
    --
    Hvala, WWW.
    Zna se sta glumci i prateca ekipa misle: oni bi nesto sto svi mi zelimo. I da je scena akusticna tako da dobro cuju orkerstar, i da im je fino prohladno dok rade, i da ih prolaznici ne gledaju dok se presvlace u kancelarijama sa ogromnim prozorima… to treba sami da regulisu. Neka opravdaju svoju avangardnost i budu prvi od svih nas koji su postigli da rade u savrsenim uslovima.
    A znas da mi je presela kafa kada sam procitala ovu jeftinu provokaciju o suvisnosti nacionalnog teatra.
    Pozoriste je jedina dobra stvar koja postoji. Umesto da se prica o gostovanju SNP u New York-u [ http://lamama.org/ellen-stewart-theatre/the-doll-ship/ ] objavljuju se nezanimljive kuloarske price.
  • www

    23.08.2012 06:52
    @Maja
    Bravo, Maja, sasvim ste u pravu! I jaoš nešto: zašto neko ne pita glumce šta misle? Vidimo da sindikat smatra da Milosavljević ne treba da bude direktor f+drama. A glumci? Ima li šanse da njih čujemo. Znate, i oni imaju svoj sindikat, a taj se nije pridruđio ovom lovu u mutnom.
  • 23.08.2012 06:46
    Mrtav je nego šta!
    Pozdrav drugu zgrozenom i pozdrav konstataciji da je ovo mrtav grad, a kulturna proizvodnja u njemu narocito. Nacionalni teatar bi trebalo da je prevazidjena stvar, kao i svaka nacionalna kultura, da ne kazem nacija kao takva. Mozda i bi bio da nismo stucnuli i zbunili se misleci da je socijalizam resenje, a onda jos i problematican kakav smo imali. Prozivati nekoga zbog zanimanja, svako treba da je moler, da bude u stanju da radi kao moler, znaci potvrdjivati postojecu podelu rada. Kada svako bude spreman da bude moler, e onda ce svako i stvarati umetnost/kulturu, pa samim tim nece biti potrebe za nacionalnim teatrom. pozz
  • Maja

    22.08.2012 21:33
    -
    To sto mu zamera Sindikat interesuje samo zaposlene u pozoristu. A ovo sto pisete vi, ispred svojih monitora, nema tezinu. Vi skoro niste bili u pozoristu, vecina komentara su samo opis vizije loseg pozorista.
    Oni koji dodju da gledaju predstave, mogu da vide pune sale dobre premijere [narocito balet: Krcko Orascic i Mileva] i ljubazno pomocno osoblje. Naravno, mogu da osete i kako prokisnjava renovirano mermerno zdanje, kako curi gas kroz neispravan ventil kod lifta ispred ulaza u kamernu scenu i kako nema novi ara da isprate gostovanja pozorista iz drugih zemalja.
    Da li je bilo sta od navedenog cudno? Nije, jer kada se prevede na obican jezik, vidi se grupa entuzijasta koja radi svoj posao u okruzenju nepogodnom za rad.
    Tako funkcionisu svi.
    Medjutim, nemaju svi dobre rezultate rada koje SNP definitivno ima.
  • 22.08.2012 13:54
    Taj sindikat iz godine u godinu probudi se da rusi upravnike. I to je sve. Jos ni jednom nisam cula da su se borili za bolje uslove igraca ili glumaca..
  • analiticar

    22.08.2012 13:32
    analiza
    Marketing SNPa je katastrofa, fenomenalne baletske predstave su neadekvatno medijski ispracene, . novosadjani nisu upoznati koliko bi trebalo sa pozorisnim repertoarom, a da li se u junu nije radilo zbog kvara na klima uredjaju pa je baletska sezona skracena jos vise?
  • Nevernik

    22.08.2012 12:59
    Nije umro Novi Sad
    Eno, na pozorištu piše "Vaskrs"...
  • Pridošli, da ne kažem dođoš

    22.08.2012 12:57
    @ Zgrožen, pa još moler
    Nisam ljubitelj pozorišnih igrarija, i ne posećujem te ustanove, još od početka krize, nešto posle Titove smrti, ali me je vaš duh i pominjanje "komemorativnog glasa" naterao da se javim, jer podržavam borbu za kulturne vrednosti, nove stare, prevaziđene ili večne, svejedno je, duh ne smemo uništiti. I mene na neki način boli kad se značaj i reakcije daju povodom žutog i sivog u našim životima, a ovakve, neke vesti koje obuhvataju onu nadgradnju naših života ostanu jedva primećene.
    Pozdravite tetku, želimo joj dobro zdravlje...;)
  • bora

    22.08.2012 12:49
    ukinuti sindikat
    U SNP su u sindikatu samo rukovodioci tih nistih sindikata koji primaju platu a rade isključivo za sindikat jer ni za šta drugo nisu. Sindikati nisu reprezentativni to je šačica nezadovoljnika te ih većina radnika ignoriše. Glavni cilj im je rušenje upravnika i direktora i smanjivanje plata radnicima. To im je do sada najveći uspeh.
    Nama su uvek krivi rukovodioci a ni jedan do sada nije dobio zeleno svetlo da pozorište očisti od neradnika. Oni su zaštićeni ko beli medvedi.
  • Laza

    22.08.2012 12:49
    Šteta
    Boljeg naći nećemo.
  • 22.08.2012 12:47
    www
    Ma dajte, svi znaju da su ti sindikati politička mućka!
  • S

    22.08.2012 11:24
    Original komentar.Umro je Novi Sad.Nikome nije žao.
  • 22.08.2012 11:06
    A, da mi to pozoriste spakujemo i posaljemo za Beograd i izgradimo Vojvodjansko narodno pozoriste?
  • dd

    22.08.2012 10:29
    kako može
    iznete optužbe da demantuje činjenica da je SNP jedno od najuspešnijih teatarskih kuća u zemlji?
  • Zgrožen

    22.08.2012 10:14
    No comment
    Ne bi bilo loše da, na nekoj od lokalnih televizija, voditelj komemorativnim glasom objavi: "Umro je Novi Sad" (iz opusa Umro je dug Tito prim. prev.).

    Koliko nesuvislih komentara ima na žućkastim, beznačajnim vestima, a ovde ni jedan. To samo pokazuje koliko dežurni (plaćeni ili angažovani?) "komentatori", maskirani u novosađane, posvećuju pažnju kulturi, posebno SNP-u. Gotovo isto koliko i gradska vlast. Ova aktuelna,ili ona pre nje... Bilo koja posle čika Jove (Zmaja) Dejanovića. Dakle, UMRO JE drug Tito...

    Izvinjavam se zbog eventualnih pravopisnih grešaka, ja sam ipak samo moler. Sada moram da vas napustim, idem da odnesem tetki lek... Kuckamo se...
  • Vladan

    22.08.2012 09:32
    hmm
    E moj "Sasa"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna